Web Analytics Made Easy - Statcounter

در میز اقتصاد امروز آقایان سردار سهراب بهرامی جانشین پلیس امنیت اقتصادی، محمد شیرازیان مدیر پروژه سامانه تجارت و خانم باقری پور مدیرکل دفتر فناوری و اطلاعات گمرک به تعامل دستگاه ها در سامانه جامع تجارت و تحقق وعده ها پرداختند و به سوالات زیر پاسخ دادند.

سوال: تعامل دستگاه ها برای تحقق وعده های سامانه جامع تجارت محقق شده است یا خیر؟

آقای سردار سهراب بهرامی جانشین پلیس امنیت اقتصادی: پلیس امنیت اقتصاد با هدف ارتقای امنیت در حوزه اقتصاد تشکیل شده است تا با کمک به فعالان اقتصادی کاری کند تا آنها با خیال آسوده به فعالیت بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پلیس امنیت اقتصادی باید بر ۴ حلقه اشراف داشته باشد، مرحله نخست تامین کالاست که به شکل واردات و تولید انجام‌می شود، موضوع دوم نظارت بر حمل و نقل کالاست که با نظارت سلامت به مقصد برسد، موضوع سوم ترخیص و چهارم نظارت بر توزیع کالاست که با این موضوعات در ابتدا می توان پیشگیری کرد و در صورت بروز اتفاق هدفمند و هوشمند باید برخورد کرد.

سوال: آیا در شرایط فعلی امکان نظارت از واردات کالا تا توزیع وجود دارد؟

آقای بهرامی: گرچه مسئولان اذعان می کنند که برای پلیس در سامانه ثبت سفارش دسترسی ایجاد کردیم، اما هیچ گونه اطلاعات کاربردی به پلیس نمی دهد. هم اکنون با وارد کردن کد ثبت سفارش در سامانه صرفا ارزش کالا  داده می شود و اطلاعات دیگر مبنی بر شخص وارد کننده و ... داده نمی شود.

بنده به عنوان پلیس با وارد کردن کدپستی انبار باید مشخصات کالای موجود انبار، شخص واردکننده و اینکه چه کالایی قبلا در انبار بوده مشخصات داده شود.

بنابر دستورالعمل ابلاغی ۲۵ تیر ۹۸،وزارت صمت موظف است برخط به ما اطلاعات را بدهد که بخشی از آن اتفاق افتاده و همچنان در مرحله تبادع اطلاعات مشکل داریم که هفته گذشته جلسه ای با رئیس گمرک و معاون ایشان برگزار شد و به هم افزایی زبان‌مشترک رسیدیم تا از ظرفیت های پلیس در راستای این‌ماموریت استفاده شود. به عنوان مثال با هوشمند کردن رویه ترانزیت خارجی دیگر نیازی نیست که جلوی محموله در مسیر گرفته شود.

سوال: اطلاعات که سامانه تجارت در اختیار پلیس قرار داده استفاده نشده یا نیازی به استفاده نبوده است؟

آقای بهرامی: بنابر دستورالعمل ابلاغی ۲۵ تیر ۹۸ بند ت، وزارت صمت موظف است نسبت به ایجاد دسترسی بر خط به ناجا برای بهره برداری اطلاعات سامانه جامع انبارها، سامانه ثبت سفارش، سامانه جامع تجارت، سامانه اعتبار سنجی و محل نگهداری انبارها اقدام کند که به رغم فراهم بودن زیرساخت ها این امر به طور کامل صورت نگرفته است.

پلیس به پنجره واحد تجاری فرامرزی گمرک دسترسی کامل ندارد، درحالیکه در پنجره واحد تجارت فرامرزی یک سری اطلاعات دارد که پلیس می تواند در خصوص ورود کالا تجزیه و تحلیل داشته باشد و در گزارشگری مدیریتی دسترسی به ما داده نشده است.

علت عدم تحقق وعده ها برای دسترسی پلیس به سامانه چیست؟ 

خانم باقری پور مدیرکل دفتر فناوری و اطلاعات گمرک: کلیه اطلاعاتی که از ما درخواست کردند به صورت بر خط در اختیارشان گذاشتیم.

در فاز اول رصد محموله در ایستگاه بازرسی پلیس به سه شیوه اطلاعات در اختیارشان گذاشتیم و از طرف ما سیستم پیامکی راه اندازی شده که از این طریق اطلاعات محموله، حامل و راننده را استعلام کنند و در صورت مغایرت با استعلام گمرک اقدامات لازم را داشته باشند.

در خصوص نیروی انتظامی هر درخواستی که داشتند، در اولویت فوق العاده گذاشتیم و ابتدا سرویس ها با حداقل امکانات راه اندازی شد.

در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۹۴ هزار اظهارنامه و پروانه ارسال کردیم که این اطلاعات بر خط بود، در ۳ ماهه امسال ۷۱ هزار رکورد اطلاعات در خصوص پروانه و ۳۸۹ هزار رکورد پته و ۱۰۲ هزار رکورد رویه ترانزیت پروانه داشتیم.

سوال: علت عدم دسترسی پلیس به اطلاعات فرامرزی سامانه جامع تجارت  چیست؟

خانم باقری پور: اطلاعات پنجره واحد تجاری فرامرزی، اطلاعات اظهارنامه است که از فضای داخل گمرک به سامانه جامع منتقل می شود و در واقع جفت این اطلاعات باهم فرقی ندارد.

سوال: دلیل نداشتن دسترسی برخط پلیس به جای استعلام به سامانه چیست؟

آقای محمد شیرازیان مدیر پروژه سامانه تجارت: نیروی انتظامی وب سرویسی در اختیار وزارت صمت قرار داده که اطلاعات در اختیارشان قرار داده باشد، بدین منظور جهت همکاری بیشتر دسترسی به ادمین سامانه انبار به ۲۰۰ نفر از نیروهای انتظامی دادیم که بعد از گذشت سه ماه بدلیل عدم کار با سامانه، کاربری ۱۹۰ نفر غیر فعال و ۱۰ تفر باقی ماند.

ادمین سامانه انبار کارکرد خاص خود را دارد و مشاهده اطلاعات انبار بر مبنای کدپستی است، حال اینکه نیروی انتظامی می خواهد روش تحلیل انجام دهد، زیرساخت ادمین سامانه انبار ندارد.

حال بر فرض اینکه دسترسی فراهم نشده است، علت وجود کالای برند معتبر خارجی به رغم‌ممنوعیت واردات طی ۴ تا ۵ سال اخیر در بازار چیست؟ متاسفانه در بازاری فعالیت می کنیم که قاچاق وجود دارد.

سوال: آیا زیرساخت دسترسی نیروی انتظامی فراهم نبوده یا نیازی به دسترسی نبوده است؟

آقای شیرازیان: دسترسی به طور ۱۰۰ درصد انجام شده است، حال اینکه می گویند سامانه جامع تجارت استعلامی است، استعلامی با آنلاین تفاوتی ندارد.

بنابر متنی که در دستورالعمل وزارت صمت آمده، پلیس وب سرویسی به ما ارائه نداده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سامانه جامع تجارت قاچاق کالا واردات کالا سامانه جامع تجارت نیروی انتظامی پلیس امنیت وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۸۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی

کانون سردفتران و دفتریاران با عدم پاسخگویی به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از شفاف‌سازی در خصوص عملکرد مالی خود طفره می‌رود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کانون سردفتران و دفتریاران با عدم پاسخگویی به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از شفاف‌سازی در خصوص عملکرد مالی خود طفره می‌رود. مسئولان این کانون از سال 1401 و با بی‌توجهی به قانون نسبت به پاسخ‌گویی به افکار عمومی در سامانه در خصوص عملکرد مالی خود کوتاهی کرده‌اند.

چرا کانون سردفتران و دفتریاران اطلاعات درآمدی خود را منتشر نمی‌کند؟

یک کاربر سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات برای نخستین بار در اسفندماه 1401 و برای دومین بار در شهریور‌ماه 1402 پرسش‌هایی در خصوص عملکرد مالی کانون سردفتران و دفتریاران کرده است. این کاربر پس از بی‌توجهی و قانون‌گریزی کانون مذکور، از طریق سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات به رئیس کانون سردفتران و دفتریاران نوشته است:

"احتراماً پیرو درخواست‌های ارسالی با کد رهگیری 1679136889280 - 27/12/1401 و 1693986044671 – 15/06/1402 که از زمان ارسال درخواست تاکنون ١٣ ماه سپری شده است و از ارسال اطلاعات خودداری کردید؛ لذا مجدداً با تجویز از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور و شیوه‌نامه انتشار و دسترسی آزاد مؤسسات خصوصی مأمور به خدمات عمومی، تقاضا دارم به‌صورت کامل و شفاف اطلاعات عمومی درخواست شده بشرح ذیل ارسال گردد:

1- درآمد کانون سردفتران و دفتریاران در سال ١4 ١ و ١4 ٢ چه مقدار بوده است؟ و آیا در سال‌های مذکور هدایا، کمک‌ها و سایر منابع درآمدی از نهاد یا موسسات دیگر دریافت نموده است یا خیر؟ در صورت مثبت بودن با تفکیک مبالغ دریافتی اعلام گردد.

2- صورت‌های مالی حسابرسی شده یا مورد تأیید بازرس کانون در سال‌های ١4 ١ و ١4 ٢ ارسال گردد.

3- هزینه‌های کانون سردفتران و دفتریاران به تفکیک سرفصل‌های هزینه در سال‌های ١4 ١ و ١4 ٢ اعلام گردد."

با این حال کانون سردفتران و دفتریاران به این پرسش‌ها پاسخی نداده است.

درآمد دفاتر اسناد رسمی، درآمد کانون سردفتران و دفتریاران، دهک‌بندی دفاتر اسناد از نظر درآمد ماهیانه‌ و سالیانه، نحوه عملکرد 10 درصد حق کانون از محل حق‌التحریر دریافتی دفاتر اسناد، نحوه پرداخت حقوق و پاداش کارکنان کانون و ... از جمله موارد جنجالی در گروه‌ها و مجامع سردفتری است که در سال‌های اخیر شفاف‌سازی کاملی از سوی متولیان کانون صورت نگرفته است.

کانون سردفتران و دفتریاران در حالی از پاسخ به این پرسش‌ها طفره رفته است که برابر قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، تأخیر در ارسال یا عدم ارسال اطلاعات درخواستی جرم‌انگاری شده است و ضرورت دارد مسئولین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نسبت به این بی‌قانونی واکنش نشان داده و متخلفین را مجبور به شفاف‌سازی کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهانه‌ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید | مبادلات طلا ساماندهی خواهد شد؟ | پاسخ سازمان مالیاتی به ابهامات صنف طلافروشان
  • بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • پاسخگویی به پرسش‎های مشترکین در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
  • رئیس اتحادیه طلا و سکه در گفت‌وگو با قدس عنوان کرد؛ طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند نه سامانه مودیان
  • رئیس اتحادیه طلا و سکه در گفت‌وگو با قدس: طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند
  • رئیس اتحادیه در گفت و گو با قدس: طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند
  • وب‌سایت‌هایی که برای هک اکانت تلگرام استفاده می‌شوند
  • دلیل اعتراض طلافروشان به پرداخت مالیات/ طلافروشان عامل تورم اند؟